Menu

A

|

A

Stil in het park

Het is stil in het park. De Zwaluwen zijn naar elders en de andere vogels zijn kennelijk ook bezig met pakken of herorganiseren. Alleen gisterochtend vroeg, om een uur of zes, was er weer een kind van een voormalige eendenfamilie die ik had geholpen te overleven, die luid kwakend ( de hele haven op stelten zettend) onder mijn balkon lag om wat brood te bedelen. Misschien wilde ze ook indruk maken op het mannetje dat ze bij zich had, ‘ kijk ik heb belangrijke vrienden, die van bovenaf brood werpen’… In ieder geval luisterde ze getrouw, toen ik uit het slaapkamer riep dat ik eraan kwam en lag geduldig onder het balkon in de haven te wachten.
Er was vannacht een fraaie sterrenhemel, mede dankzij een straatlantaren die het begeven heeft. Ik ga niet voor reparatie bellen…
Langzaam komen de vakantiegangers weer terug, er staan kampeerauto’s in de straat, gebruinde gezichten ruimen de auto uit. In het Weizigtpark rolde mijn voorband weg op de vele eikeltjes die plotseling op het pad lagen…

Stil in het park

Het is stil in het park. De Zwaluwen zijn naar elders en de andere vogels zijn kennelijk ook bezig met pakken of herorganiseren. Alleen gisterochtend vroeg, om een uur of zes, was er weer een kind van een voormalige eendenfamilie die ik had geholpen te overleven, die luid kwakend ( de hele haven op stelten zettend) onder mijn balkon lag om wat brood te bedelen. Misschien wilde ze ook indruk maken op het mannetje dat ze bij zich had, ‘ kijk ik heb belangrijke vrienden, die van bovenaf brood werpen’… In ieder geval luisterde ze getrouw, toen ik uit het slaapkamer riep dat ik eraan kwam en lag geduldig onder het balkon in de haven te wachten.
Er was vannacht een fraaie sterrenhemel, mede dankzij een straatlantaren die het begeven heeft. Ik ga niet voor reparatie bellen…
Langzaam komen de vakantiegangers weer terug, er staan kampeerauto’s in de straat, gebruinde gezichten ruimen de auto uit. In het Weizigtpark rolde mijn voorband weg op de vele eikeltjes die plotseling op het pad lagen…

No Comments

Comments Are Closed